BRF SILEN

Bostadsrättssföreningen Silen bilades 2004 och har sedan dess utvecklats till att bli en attraktiv och stabil förening. Vi har 33 lägenheter, 6 affärslokaler, 1 övernattningslägenhet samt gemensam tvättstuga, hobbyrum och en innergård med trädgård och trevliga uteplatser.

Den gemensamma tvättstugan renoverades 2011 och har tvättmaskin, torktumlare, strykbräda och ett stort torkrum. Innergården har under de varma månaderna flera uteplatser, ett generöst gårdsförråd med plats för trädgårdsredskap. Vi har gott om förrådsutrymme i både källare och på vinden och kan erbjuda våra medlemmar möjligheten att hyra extra förrådsutrymme. På innergården finns det 9 st parkeringsplatser. Dessa är avgiftsbelagda och har en separat kö.

Föreningens gemensamma faciliteter

  • Tvättstugan ligger i nedre källarplan mellan Västra Kanalgatan 21 och 23. Bokningslistan finns i trapphuset i 21:an. Du når tvättstugan lättast via 21:ans ingång, 2 tr ner ca 10 meter till vänster.
  • Föreningslokalen ligger i källarplan på Mälaregatan 10A, den lokalen används idag endast för styrelsemöten, föreningsmöten och förvaring av föreningens gemensamma inventarier.
  • Barnvagnar förvaras i det gula huset på gården, inga barnvagnar får förvaras i trappuppgångarna.
  • cykelförvaring finns i källaren Västra Kanalgatan 23 för de som inte använder cykeln frekvent. På innergården har vi cykelställ för frekventa cykelanvändare.  Motorcyklar ställs bredvid cykelställen, föreningen planerar att anlägga specifika platser för dessa.
  • Terrassen är fri att använda för alla föreningens medlemmar. Har du gäster med dig är du ansvarig att dessa ej stör övriga boende. Om ni planerar en större tillställning är det önskvärt att detta annonseras till era grannar inom rimlig tid innan. Återställ terrass till ursprungligt skick efter användande.
  • Bilparkering, föreningen har 9 st platser på innergården som för närvarande kostar 650 kr/mån att hyra. Tilldelning styrs av kölista.
  • Trapphustavlor. Här kan du hitta viktig information och telefonnummer.

 

Stadgar

Text från Bolagsverket:
"Stadgarna är bostadsrättsföreningens grundläggande regler. Stadgarna ska vara registrerade hos Bolagsverket och är därför en offentlig handling. Det är föreningsstämman som beslutar om stadgarna"

Läs våra Stadgar

Trivselregler

Trivselregler satta av styrelsen i BRF Silen. Frågor och synpunkter lämnas till styrelsen

Läs våra Trivselregler


Ansvarsområden inom fastighet och gårds tillsyn

Snö och is tak
Lampansvarig offentliga miljöer
Tvättstuga
Portlås och grind
Uppdatering av trapptavlor

Leif Jansson
Robert Hahn
Elisabet Holmberg
Elisabet Holmberg
Joel Palmqvist

Innergården
Välkomstpaket till nya medlemmar
Admin parkeringsplatser
Tillsyn vindar, källare och övriga förråd
Snöskottning gård
Admin hemsida

Tomas Wigermark
Tomas Wigermark
Mats Johansson
Elisabet Holmberg
Leif Jansson/Joel Palmqvist
-

Information ang TV och bredband i vår förening

 

Januari 2016
TV och Bredband och sänkt tilläggsavgift

Sedan tidigare har vi ett indraget nät från C-sam i vår fastighet. På ett extra föreningsmöte så beslutade vi att gemensamt handla upp ett standardpaket för föreningens samtliga medlemmar, gjordes för flera år sedan. Detta standardpaket består av ett analogt basutbud med TV-kanaler och bredband standard för närvarande med hastighet 30mb/sek. Detta specificeras som en tilläggsavgift tillsammans med föreningsavgiften som idag ligger på 286kr/månad. Då föreningen bedrivit en lyckad omförhandling av vårt kontrakt med C-sam kan vi nu glädjande meddela att denna tilläggsavgift kommer att sänkas med 50kr så den nya avgiften blir 236kr/månad. Om du som privatperson skulle teckna motsvarande hos C-sam så skulle det kosta dig 335kr/månad endast för bredbandet utan TV som en prisjämförelse.

 

Hur skall jag tänka gällande TV och Bredband?

Om du är behov av ett snabbare bredband skall du själv kontakta C-sam och köpa till den uppgraderingen. Om du vill ha digital TV så köps dessa digitala kort direkt från C-sam är för närvarande 59kr/ och 29kr för extra kort. De flesta modernare TV-apparater har inbyggd digital mottagare och du behöver du endast en kortmodul. Om inte behövs en digitalbox. Så om du är behov av att ha något annat än det baspaket föreningen förhandlat fram enligt ovan kontaktar du C-sam på 08-55038730.